مطالعهای جدیدی نشان می دهد افرادی که دچار سکته مغزی شده اند، مدت زمان بیشتری طول میکشد تا به خواب بروند[سکته مغزی درخواب]و عملکرد کیفی خواب شان در مقایسه با افرادی که سابقه نداشته اند، کاهش یافته است. این مطالعهی جدید در Scientific Reports نشان میدهد بیمارانی که سکته مغزی [درخواب ]داشته اند، مشکلاتی پایدار را در رابطه با بیخوابی تجربه می کنند که به صورت بالقوه توانایی آنان را در یادگیری مجدد مهارتهای کلیدی کاهش داده و باعث افزایش خطر افسردگی در این افراد می شود.
خواب بیماران سکته مغزی کفیت مناسبی ندارد
در اولین مطالعه از این نوع تحقیق، محققان دانشگاه فرایبورگ آلمان و دانشگاه برن سوئیس، یک تست آزمایشگاهی عمیق خواب را برای مقایسه سیگنال های مغز بیماران با سکته ی مغزی شدید (با حداقل یک سال زمان پس از سکته مغزی) و جمعیت نرمال و عادی انجام دادند.
مشکلات خواب در کسانی که سکته مغزی داشته اند از مدتها قبل گزارش شده است، اما در مورد سیگنالهای مغزی که در پس زمینهی خواب بی کیفیت نقش دارند، به ویژه هنگامی که بیماران به اجتماع باز می گردند، کمتر چیزی میدانیم. همچنین مشخص نیست که چگونه خواب شبانه بدون کیفیت با خواب آلودگی و خستگی در طول روز ارتباط دارد.
محققان با استفاده از یک آزمایش پلی سامنوگرافی (PSG) که الگوهای خواب مغز را در طی دو شب بررسی می کند، متوجه شدند که بیماران سکته مغزی مدت زمان بیشتری طول می کشد تا به خواب روند و بازده خواب آنها، یعنی نسبت زمان صرف شده فرد در خواب به زمان صرف شده فرد که در تخت خواب گذرانده است، کمتر از کسانی بود که سکته مغزی را تجربه نکرده بودند.
آزمایش چندگانه مراحل پنهان خواب (MSLT) نیز نشان داد که بیماران مبتلا به سکته مغزی در طول روز برای چرت زدن یا خوابیدن تمایل کمتری دارند که بخواهند کم خوابی شبانه شان را جبران کنند. با این حال، آنها بیشتر مستعد اشتباه کردن در آزمون هوشیاری نسبت به همتایانشان بودند، که احتمال خطر خطاهای شناختی و یا شکست هایشان را افزایش میدهد.
رابطه سکته مغزی و بی خوابی
محققان دریافتند که با وجود اینکه کارآیی خواب در بیماران کاهش می یابد، زمان خواب در میان گروه ها مشابه بود، و این نشان می دهد که بعید است ضایعاتی در مراکز مغزی که تنظیم خواب و بیداری را بر عهده دارند باعث بیخوابی این افراد شود. در عوض محققان معتقدند که مشکلات خوابی که در بیماران سکته مغزی ایجاد می شود، به علت عوامل متعدد مشارکت کنندهای از جمله عوامل فشار روانی، درد و ناراحتی است و همچنین کاهش فعالیت بدنی این افراد.
مشکلات ناشی از خواب در کسانی که سکته مغزی دارند قبلا گزارش شده است، اما در مورد سیگنالهای مغزی که در پس زمینه خواب بی کیفیت وجود دارند به ویژه هنگامی که بیماران به اجتماع برمیگردند، مسائل کمی شناخته شده است.
بی خوابی به بروز سکته کمک میکند
یک مطالعه نشان می دهد افرادی که شب ها به سختی به خواب می روند، 27 درصد بیشتر با احتمال حمله قلبی و سکته مغزی روبرو هستند.[بی خوابی وسکته مغزی]
محققان هشدار می دهند اختلال در خواب شبانگاهی احتمال ابتلا به حمله قلبی و سکته مغزی را افزایش می دهد و زنان بیشتر از مردان در معرض حمله قلبی هستند، زیرا به خاطر هورمون هایشان به لحاظ ژنتیکی بیشتر مستعد بی خوابی هستند.
به گزارش روزنامه دیلی میل،محققان زمان خواب را تنها زمانی می دانند که بدن فرصت ترمیم و بازسازی می یابد و در نتیجه، انرژی و توان بدن بازیابی می شود.
خوابیدن همچنین استراحت دستگاه ایمنی و قلبی و عروقی را در پی دارد و به سایر اندام ها امکان بازسازی می دهد.
محققان چینی معتقدند اختلال در خواب باعث افزایش فشار خون و تغییر در سوخت و ساز بدن می شود که هر دو عامل خطر ابتلا به بیماری قلبی و عروقی هستند.
محققان علوم پزشکی چین برای این تحقیق، 15 مطالعه قبلی را بررسی کردند که شامل 160 هزار 867 شرکت کننده بود.
آنها ارتباط بین علائم بی خوابی و مرگ و میر ناشی از بیماری قلبی را بررسی کردند.
علائم اختلال در خواب شامل دشواری در به خواب رفتن، تداوم نداشتن خواب، بیدار شدن بسیار زودهنگام و مفید نبودن خواب است.
محققان دریافتند افرادی که خواب مستمر ندارند، و افرادی که پس از بیدار شدن احساس سرزندگی و شادابی نمی کنند، به ترتیب 11 درصد و 18 درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به حمله قلبی عروقی هستند.
به گفته محققان، خواب برای بهبود بیولوژیکی مهم است و حدود یک سوم از عمر انسان ها در خواب می گذرد، اما در جامعه امروزی تعداد زیادی از افراد از بی خوابی شکایت می کنند.
آدرس و تلفن تماس:02156696094-09352202124
تهران.اسلامشهر.خیابان زرافشان.کوچه اول(احمدپورحسین)پلاک15.کاردرمانی اسلامشهر.گفتاردرمانی اسلامشهر.کلینیک توانبخشی یارا اسلامشهر.
آخرین نتایج مطالعه در مجله European Journal of Preventive Cardiology منتشر شد.